At dele er at hjælpe

At være et kvalificeret Fablab, i det internationale Fablab list here.

Laboratoriet er forbeholdt borgere, der ønsker at eksperimentere med personlige digitale fremstillingsteknikker. Det er tilladt at lave personlige fabrikationer og prototyper – men det er ikke tilladt at fremstille noget til salg.
I Copenhagen Fablab taler vi meget om at dele viden – du kan se det som vores mest værdifulde valuta. Dette er en måde at give noget tilbage til det danske og internationale FabLab- og maker-community, som har delt mange af de færdigheder og den inspiration, som du og jeg bruger nu.

Hvor kan man dele – vi arbejder på at aktivere Deling på dette domæne.
Du deler viden ved at dokumentere dit projekt på dette domæne, på vores Facebook-gruppe eller ethvert delingsmedie, så længe du tagger Copenhagen Fablab.
Så aftalen er; gratis brug af maskinerne til ting der ikke er til salg. Du “betaler” ved at lære andre brugere at bruge maskinerne og ved at dele dine resultater med andre.

Billeder – før og efter, igangværende arbejder
Designfiler (.ai, .stl, .png, .gcode, .svg osv.)
Programmeringsfiler (.ino osv.)
Maskinindstillinger – hastigheder, effekt, laghøjde, gramkraft osv.
Hvilket materiale har du brugt? Størrelse, tykkelse
Hvilket værktøj har du brugt og dets tilbehør? Bits, knive, klæbemidler osv.
Hvor har du købt dine komponenter?
Hvad ville du gøre anderledes? Hvad gik godt, hvad gik ikke så godt?
Du kan dokumentere på dansk eller engelsk på copenhagenfablab.dk


 Liste over mulige delingsplatforme for dokumentation

 

Instructables

YouMagine

Thingiverse

Github

GrabCAD

Vi har vores officielle Facebook-gruppe “Copenhagen Fablab”, som er beregnet til brugerkommunikation og opdateringer om aktiviteter og maskiner. Hvis du poster billeder fra Fablab eller af ting lavet i Fablab, kan du tagge dem #cphfablab eller #copenhagenfablab også på andre sociale medier.

 

Ideer til, hvad der skal dokumenteres
Du behøver ikke at dokumentere et færdigt projekt på hjemmesiden, du kan altid gå tilbage og tilføje mere info. Du behøver ikke at inkludere al info – men jo mere du giver, jo mere taknemmelig er fællesskabet.

Dokumentere på copenhagenfablab.dk – Det er noget vi arbejder på
Men – Ved at dokumentere på Copenhagen Fablab viser du at du er en dedikeret bruger, ønsker at følge FabLab ideologien og kan derudover opnå visse fordele som f.eks. mere adgang til låste maskiner osv. Hvis du dokumenterer eller deler et link til din dokumentation på copenhagenfablab.dk
For at begynde at dokumentere på copenhagenfablab.dk skal du først registrere dig som bruger og oprette et nyt projekt under Projekter eller din profilside.